fbpx
Сьогодні
14:48 20 Лип 2020

Катастрофа "МАУ": Міжнародна група країн вимагає від Ірану провести незалежне розслідування

Фото Reuters

Іран має провести незалежне технічне розслідування аварії у січні біля Тегерана літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752, яке відповідало б міжнародним стандартам.

Про це заявила Міжнародна група з координації допомоги жертвам катастрофи літака рейсу PS752 у зв'язку з передачею Іраном бортових самописців збитого літака "МАУ".

"Ми вітаємо передачу бортових самописців рейсу PS752 до французького Бюро з розслідування й аналізу безпеки цивільної авіації. Цей крок є давно очікуваним, хоча й лише одним із кроків у напрямі завершення технічного розслідування. Ми ще раз повторюємо нашу вимогу до Ірану провести повне, прозоре та незалежне технічне розслідування, яке відповідало б міжнародним стандартам".

Наголошується також, що "Міжнародна група продовжуватиме наполегливу роботу задля забезпечення прозорості, відповідальності та справедливості, включаючи виплату компенсацій сім'ям жертв цієї жахливої трагедії".

До Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака рейсу PS752 входять Україна, Канада, Швеція, Афганістан, Велика Британія – країни, громадяни яких загинули унаслідок збивання літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у січні в Ірані.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: