fbpx
Сьогодні
18:08 20 Лип 2020

Адвокати Яни Дугар вимагають оригінали матеріалів справи Шеремета

Адвокати підозрюваної у справі щодо вбивства Павла Шеремета Яни Дугарь не отримали для ознайомлення оригінали 38 томів обвинувачень, а лише їх ксерокопії, тому подали клопотання щодо допуску до оригіналів справи.

Про це під час пресконференції на тему "Як фальсифікувалася справа Шеремета. Підсумки ознайомлення з матеріалами" заявив адвокат Денис Ломанов.

"Мова йде дійсно про оригінал, бо лише він може бути належним доказом в суді. І ми не ознайомились з речовими доказами. Ми заявили клопотання, і якщо воно не буде задоволено, ми подаємо скаргу в порядку 303 статті (стаття 303 КПК України, "Рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, та право на оскарження" – ред.), суд розглядає, зобов'язує рішенням суду відкрити нам ці матеріали", – пояснив адвокат.

У Міністерстві внутрішніх справ 1 червня заявили про відкриття для ознайомлення 38-ми томів матеріалів досудового розслідування щодо фігурантів у справі про вбивство Шеремета.

13 липня Київський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід Яні Дугарь — їй дозволили зняти електронний браслет і територіальні обмеження по пересуванню.

16 липня Печерський районний суд Києва продовжив покладені на Дугарь обов'язки, проте виключив з переліку свідків, з якими їй не можна спілкуватися, військовослужбовців, з котрими Яна проходить службу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: