fbpx
Сьогодні
11:08 19 Лип 2020

Сенниченко розповів про майбутню приватизацію Одеського припортового заводу

Стартова вартість Одеського припортового заводу на майбутньому приватизаційному аукціоні буде визначатися радником.

Про це заявив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко в інтерв'ю ЕП.

Згідно з меморандумом з МВФ, Одеський припортовий завод повинен бути приватизований протягом року. Сенниченко вважає, що можна вкластися в терміни.

"Ми затвердили радника на Кабміні і пройшли два етапи: перший – вивчення ситуації, другий – аудит. Зараз чекаємо третього етапу, коли радник повинен запропонувати методику і стратегію приватизації. Питання в тому, як зробити пропозицію за стартовою ціною і умовами продажу, які потім затвердить Кабмін і прийме якісний інвестор", – заявив Сенниченко.

На питання, чи готовий ФДМ віддати ОПЗ "за будь-які гроші", з огляду на те, що було чотири безуспішні спроби продати завод, Сенниченко відповів:

"Питання не за адресою, ми будемо рекомендувати. Фонд наймає радника, який це все відпрацьовує і дає нам рекомендації, а ми повинні оцінити цю пропозицію. Якщо ми її приймаємо, то виносимо на Кабмін".

"Уряд вже скаже, чи готовий він віддати за гривню або за мільярд. У будь-якому випадку після приватизації не буде корупції, зате нарешті туди можна буде вкласти інвестиції приватного інвестора, зберегти робочі місця", – заявив він.

Нагадаємо, Фонд держмайна 15 липня провів аукціон з продажу столичного готелю "Дніпро" – готель продали за 1 млрд 111 мільйонів 222 тисячі 22 гривні ТОВ "Смартленд".

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко пояснив, що після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "добродіяння" коштів, після чого підписується договір.

Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші, в іншому випадку нараховується пеня, а після двох місяців результати скасовуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: