fbpx
Сьогодні
19:07 19 Лип 2020

"Росія веде війну в Україні": США закликали зміцнювати НАТО для стримування РФ

Глава американського міністерства оборони Марк Еспер заявив, що США повинні у співпраці з партнерами по НАТО підвищувати боєздатність альянсу задля стримування супротивників, серед яких Росія.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Так, міністр нагадав, що США домагаються того, щоб союзники та партнери НАТО витрачали не менше двох відсотків ВВП на оборону. За його словами, протягом кількох років було досягнуто значного прогресу, однак багато чого ще потрібно зробити.

Марк Еспер наголосив, що збільшення витрат НАТО потрібно тільки вітати, і тепер кошти повинні бути спрямовані на стримування супротивників, зокрема Китаю і Росію.

"Ми перебуваємо в епоху великої конкуренції за владу … це означає, що нашими провідними стратегічними конкурентами є Китай, потім Росія. Мені і всім, хто розуміє Китай, дуже зрозуміло, що у них є амбіції витіснити нас (США – ред.) – безумовно, з регіону і, бажано, на світовій арені", – зазначив міністр і додав, що Китай хоче переписати правила міжнародного порядку, які служили націям світу.

Крім цього, американський чиновник наголосив, що НАТО повинно стримувати і Росію, яка "є світовим порушником спокою".

"Вона анексувала Крим, веде війну в Україні, загрожує союзникам по НАТО і спрямовує війська до Сирії та Лівії", – пояснив Еспер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: