fbpx
Сьогодні
09:34 19 Лип 2020

Нідерланди розпочали нове розслідування у справі MH17, - МЗС

Фото Reuters

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що Нідерланди розпочали нове розслідування у справі MH17

Про це повідомляє РБК-Україна.

Єнін заявив, що Російська Федерація намагається використати факт нового розслідування у справі MH17 для пропаганди. Хоча, російські ЗМІ поширили інформацію про початок розслідування нібито проти України для з'ясування, чому Київ не закрив повітряний простір над Донбасом після початку бойових дій, насправді, розслідування стосується саме дій Росії напередодні катастрофи.

"Росія як тоді, так і зараз не може пояснити, чому вона закрила свій повітряний простір поблизу українсько-російського кордону в районі Донбасу саме з 00.00 17 липня 2014 року. Саме після того, як російський "БУК" перетнув кордон і за кілька годин до збиття цим "БУКом" малайзійського боїнга", – пояснив Єнін.

Нове розслідування у справі MH17 щодо закриття повітряного простору над Донбасом напередодні катастрофи анонсував міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок у жовтні минулого року.

Інформація про закриття Росією повітряного простору над Донбасом напередодні катастрофи MH17 з'явилася у 2017 році в публікації російського Forbes.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: