fbpx
Сьогодні
13:18 19 Лип 2020

На День Незалежності відбудеться Хода ветеранів

Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президентові підтримала ініціативу низки ветеранських громадських організацій щодо проведення до Дня Незалежності України Ходи ветеранів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Одноголосним рішенням учасники засідання підтримали ініціативу низки ветеранських громадських організацій щодо проведення до Дня Незалежності України Ходи ветеранів як неполітичної і об'єднавчої акції, яка продемонструє силу і єдність захисників нашої країни", – йдеться в повідомленні.

Також голова Консультативної ради Сергій Куніцин поінформував учасників засідання про заходи, які заплановано до Дня пам'яті захисників України 29 серпня. Зокрема, цього дня планується провести загальнодержавну хвилину мовчання. Біля Михайлівського Золотоверхого собору відбудеться панахида в пам'ять про загиблих захисників України за участю родичів полеглих героїв, одночасно подібні заходи пройдуть в містах і селах України.

Крім того, Консультативна рада ухвалила рішення винести на розгляд президента України проект Національної стратегії фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни і членів їхніх сімей.

Водночас на засіданні зазначили необхідність створення в кожному регіоні консультативних рад у справах ветеранів обласного рівня, які будуть займатися ветеранською проблематикою на місцях.

Нагадаємо, торік президент України ухвалив рішення не проводити військовий парад до Дня Незалежності, а виділити 300 млн грн у вигляді премій для всіх військовиків.

Як відомо, 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову про проголошення незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: