fbpx
Сьогодні
18:12 19 Лип 2020

Клімкін назвав 3 речі, які потрібні для розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані

Іранська сторона не повинна очолювати процес розслідування катастрофи українського літака в Тегерані.

Про це заявив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми повинні діяти за міжнародним правом. Не бачу ніяких проблем, що саме французька сторона, а не Іран, повинна очолити процес. Якщо вони розшифрують чорні ящики, то не буде ніяких моментів з маніпуляціями в обговоренні з іранцями. Але це повинно відбуватися тільки за нашої участі. Іранська сторона не повинна очолювати процес, це проти міжнародного права, політично це виглядає ідіотськи", — сказав він.

Ексміністр розповів, на яких умовах наполягає українська сторона.

"Іранцям вигідно побудувати міжнародно-правову позицію, як вони кажуть: ну… це була помилка. Якщо це була помилка, давайте з цього виходити. Наша позиція інша. Перемовини про компенсацію будуть складними й тривати довго, поки іранці демонструють готовність рухатися вперед на словах. А коли дійде до реальних переговорів, нам потрібні три фундаментальні речі: щоб Іран визнав свою провину, щоб ми отримали запевнення, що нічого такого не повториться, і третє — компенсація. Не можна допустити, щоб компенсації були неадекватними", — заявив Клімкін.

Нагадаємо, 18 липня Іран передав на експертизу до Франції "чорні скриньки" зі збитого під Тегераном літака "Міжнародних авіаліній України".

Франція підтвердила, що отримала "чорні скриньки" зі збитого Іраном літака МАУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: