fbpx
Сьогодні
21:04 18 Лип 2020

Вчені заявили, що зміни клімату зроблять літо "занадто спекотним" для людей

Фото: novostynauki.com

Вчені заявили про те, що через зміни клімату мільйони людей по всьому світу, особливо в країнах, що розвиваються, будуть знаходитися під загрозою теплового стресу – небезпечного стану, який може привести до збою в роботі органів.

Про це повідомляє ВВС.

Особлива небезпека загрожує тим, чия робота передбачає довге перебування на відкритому повітрі, наприклад, на фермах або будмайданчиках, або в приміщеннях, де не можна включити кондиціонер, наприклад, фабриках і лікарнях.

За словами дослідників, умови навколишнього середовища стануть «дуже спекотними для роботи». Вже зараз у багатьох лікарнях прийнято рішення не включати системи кондиціонування, щоб перешкодити поширенню коронавірусу, медики змушені носити захисний одяг, в якому дуже спекотно. Через це працівники медустанов стають більш дратівливими. Перегрів також може зробити їх нездатними виконувати якісь дії, які можуть стати критично важливими для здоров'я і життя людей.

Вчені відзначають, що по мірі зростання глобальної температури підвищується і кількість днів з підвищеною вологістю. А значить, люди з більшою часткою імовірності будуть схильні до згубного впливу цих двох факторів.

Дослідження, яке було опубліковано раніше в цьому році, прогнозує, що до 2100 року понад 1,2 мільярда людей будуть знаходитися під дією тепловому стресу – це в чотири рази більше, ніж зараз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: