fbpx
Сьогодні
19:30 18 Лип 2020

Росія перекинула авіацію до кордонів України: подробиці

Літаки Іл-76 Повітряно-космічних сил Росії перекинули особовий склад і військову техніку розвідувальних підрозділів із Тверської області на аеродроми в Краснодарському краї і Ростовській області, яка межує з Україною.

Як повідомляється на офіційному сайті Міноборони РФ, перебазування відбулося в рамках раптової комплексної перевірки боєготовності, оголошеної президентом Володимиром Путіним 17 липня, передає Обозреватель. 

Всього на оперативні аеродроми Південного військового округу було доставлено 10 одиниць військової техніки.

Ще близько 150 літаків і вертольотів оперативно-тактичної, штурмової, бомбардувальної і армійської авіації перевірені на готовність до перебазування.

"На першому етапі перевірки з'єднання приведені в повну бойову готовність, авіаційна техніка підготовлена до вильоту, літаки і вертольоти заправлені, виконано завантаження авіаційних засобів ураження. Служби наземного забезпечення провели перевірку до перебазування", – йдеться в повідомленні.

військовий округ

Південний військовий округ знаходиться біля кордонів України. Окупанти включили до його складу також анексований Крим

Крім того, більше 1 тис. військовослужбовців і близько 300 одиниць бойової та спеціальної техніки у складі підрозділів здійснили марші загальною протяжністю близько 100 км на полігон "Камишинський" під Волгоградом.

На полігоні особовий склад відпрацює питання дегазації, дезінфекції та дезактивації місцевості, техніки, озброєння і об'єктів в зоні умовного зараження. Для цього прибули станції радіаційної та хімічної розвідки, автомобільні лабораторії експрес-аналізу обстановки, а також розвідувальні дозорні машини радіаційної та хімічної розвідки. Вся спеціальна техніка РХБЗ оснащена апаратурою, яка дозволяє передавати в автоматичному режимі зібрані дані в штаб округу.

Всього в заході перевірки бойової готовності з'єднання, яка триватиме до кінця тижня, беруть участь близько 3 тис. військовослужбовців, задіяно до 1 тис. одиниць важкої бойової та спеціальної техніки.

Раніше в Австрії заявили, що гібридна війна спрямована на повернення України до сфери впливу РФ.

Крім того, Резніков заявив, що Мінські угоди можуть змінити лише лідери "нормандської четвірки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: