Новини

Перша у світі: Фінляндія випустила національні емодзі

Фінляндія стала першою країною в світі, яка зробила набір національних емодзі. Колекція представляє 56 значків.

Про це повідомляє видання This is Finland.

Мета національних емодзі – висвітлити частину фінських емоцій, слів і звичаїв, які важко пояснити.

Сауна

«Сауна для фінів святе місце. У країні налічується 3 мільйони саун на 5 мільйонів населення. Фіни ходять в сауну голяка – часто всією сім'єю. Кожен фін має свої лазневі звичаї, але в них обов'язково входить очищення і душі, і тіла. Це особливий банний настрій».

Фото: This is Finland

Том оф Фінланд

«З тих пір як Том оф Фінланд (художник Тоуко Лааксонен 1920-1991 рр.) вперше опублікував свої гомоеротичні малюнки у 1950-х, часи сильно змінилися. Однак і тепер Том оф Фінланд своєю творчістю продовжує  привносити значний вклад у справу захисту прав людини, виступаючи за толерантність, взаємоповагу та свободу».

Фото: This is Finland

Lavatanssit

«Десь, можливо, в глушині, в селі або у озера, люди зустрічаються, щоб танцювати танго або інші, ще більш містичні танці. Вони причепурюються і танцюють весь літній вечір, кружляючи у танцювальному павільйоні під музику оркестру, що грає старі і нові улюблені мелодії».

Фото: This is Finland

Сайменська кільчаста нерпа

«Новини! Незважаючи на стійку оману, білі ведмеді не ходять по вулицях Гельсінкі. Але у нас дійсно водиться один вид, що знаходиться під загрозою зникнення: Сайменська кільчаста нерпа. У всьому світі їх налічується всього близько 370. Їх єдина популяція живе в Фінляндії в озері Саймаа, за яким вони отримали свою назву. Вона відноситься до рідкісних прісноводних видів тюленів. Для захисту дитинчат сайменської нерпи сніг і лід є життєвою необхідністю. Тому у теплі зими волонтери рятують їх, будуючи штучні нори».

Фото: This is Finland

Маленьке Різдво

«Фінське маленьке Різдво, "піккуйоулут "- грандіозний захід. Це коли фіни перетворюються в розгнузданих гуляк і витворяють таке, про що потім краще не нагадувати. Що було на "піккуйоулут", то назавжди залишиться там».

Фото: This is Finland

Металіст

«У Фінляндії хеві-метал – мейнстрім. На душу населення груп хеві-металу в Фінляндії більше ніж в будь-якій іншій країні».

Фото: This is Finland

Надія помирає останньою

«Фінляндія сумно відома відсутністю успіху на конкурсі пісні "Євробачення". Щоразу ми чекаємо перемоги, але набираємо нуль балів. Щоб помститися, ми у 2006 році відправили на конкурс групу монстрів – і виграли».

Фото: This is Finland

Kokko

« — Kokoo koko kokko kokoon!

— Koko kokkoko?

— Koko kokko.

[- Побудуй багаття на Іванову ніч!

– Усе багаття на Іванову ніч?

– Так, усе багаття на Іванову ніч]»

Фото: This is Finland

Suomi mainittu

«Фінам завжди цікаво, коли хто-небудь за кордоном згадує Фінляндію. Прибувши до Фінляндії, приготуйтеся висловити свою думку про Фінляндію і фінів».

Фото: This is Finland

Sisu

«Ми у Фінляндії, згідно з приказкою, можемо "пройти хоч крізь сірий камінь". Арктична природа наділила нас завзятістю – "сісу", як ми її називаємо. Це означає не відступати – навіть наперекір розуму…»

Фото: This is Finland

Малюк у коробці

«Додайте лише малюка! Відкриваючи коробку, ви відкриваєте абсолютно нове життя: життя батька і нової сім'ї. Набір, повний любові і турботи, доступний для кожної майбутньої мами Фінляндії».

Фото: This is Finland

Жіноча сила

«Фінляндія першою країною у світі надала жінкам право брати участь у виборах і в якості виборців, і в якості кандидатів. Фінські жінки високоосвічені і активно працюють. Займенник hän значить і "він", і "вона"».

Фото: This is Finland

Kalsarikännit

«Випити. Вдома. У нижній білизні. І для цього існує своє слово "калсарікянніт", що означає "напиватися в спідньому", тобто нижній білизні».

Фото: This is Finland

Kaamos

«Фінські зими довгі і темні. У Лапландії сонце в грудні-січні взагалі не встає. Фінською мовою полярна ніч називається "каамос"».

Фото: This is Finland

Невбиваємий

«Фіни витривалі, їх нелегко зламати. У Фінляндії створено безліч надійних і міцних речей, таких як мобільний телефон Нокіа 3310, відомий тим, що він, ну, – невбиваємий».

Фото: This is Finland

Мумі-мама

«Мумі-мама спокійна і стримана мати, яка не дає дрібницям нервувати її. Вона піклується про те, щоб Мумі-будинок завжди був безпечний і сповнений любові – як для її сім'ї, так і для відвідувачів. У компанії Мумі-мами ніхто не відчуває себе нещасним: вона завжди готова допомагати і втішати. З 1950-х років, фінські діти росли під люблячим піклуванням Мумі-мами, так як Мумі-тролі письменниці Туве Янссон входять у життя фінів з дуже раннього віку у вигляді книг, коміксів, відео, іграшок, столових приладів…»

Фото: This is Finland

Прилипли

«Навіть діти у Фінляндії знають, що при морозі неможна лизати металеві предмети. Але люди ж лижуть. І – прилипають!*

* Запитайте у фінів, як звільнити язик. Обережно. Це може бути неприємно».

Фото: This is Finland

Автоматична відповідь

«У Фінляндії популярна приказка "залишити мозок на вішалці". Саме так ми і робимо у літню пору щоп'ятниці після роботи і в липні, коли вся Фінляндія у відпустці. Якщо ви спробуєте додзвонитися до фіна у липні, приготуйтеся почути повідомлення голосової пошти "Людина якій ви телефонуєте, пішла на риболовлю". Майже кожен десятий фін має дачу, адже дач у Фінляндії більше 500 000».

Фото: This is Finland

Щастя

«Фінляндія та Швеція як сестри, які порівнюють себе і змагаються одна з одною, розповідають анекдоти одна про одну, та цінують одна одну. Перемога не справжня, якщо вона на одержана над Швецією».

Фото: This is Finland

Свіжі дописи

  • Новини

У британській розвідці проаналізували намагання рф провести першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала наміри російської федерації провести військовий призов на окупованій нею частині… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: українські інженери створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Група волонтерів-розробників Wild Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ОСУВ “Хортиця”: у районі Часового Яру на Донеччині ворог зосередив до 25 тисяч військових

У районі Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч особового складу. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

До обміну полоненими “всіх на всіх” закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ показали, як під Бахмутом розписували писанки на Великдень

Українські військові показали, як розписують писанки Великдень 2024 під Бахмутом. Адже такі душевні традиції, які… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.