fbpx
Сьогодні
19:29 17 Лип 2020

В Україні змінили правила видачі прав та складання водійських іспитів

В Україні набрав чинності наказ МВС №408 від 22 травня 2020 року, який вдосконалює процедури видачі водійських прав, а також більш докладно регламентує їх проведення

Про це йдеться у повідомленні Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

"Відтепер підтвердити навички керування стало простіше", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 17 липня набрав чинності наказ МВС від 22 травня 2020 року №408, який затверджує одразу дві інструкції. Зокрема, "Порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія", яка вдосконалює процедури видачі відповідних посвідчень, а також більш докладно регламентує їхнє проведення. Друга інструкція – "Про використання технічних засобів контролю під час складання іспитів (у тому числі фото- та відеотехніки), збереження отриманої за допомогою них інформації та доступ до неї», яка регламентує порядок застосування технічних записів контролю.

Згідно з новими правилами, відтепер при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами за будь-якою з категорій В, С1, С, D1 і D.

Підтвердити навички керування транспортом можна також документом на право власності транспортного засобу іншого з подружжя, та документами, що підтверджують позику, оренду, лізинг, або тимчасовим реєстраційним талоном.

У разі відкриття декількох категорій іспит складається один раз за екзаменаційними білетами вищої категорії. Іспит припиняється, якщо особа користується додатковими електронними приладами.

Тепер можливе відхилення від маршруту, якщо там ДТП або затори. Фото-, відеофіксація відбувається від початку кожного іспиту та ведеться безперервно до його завершення.

Результати іспитів протягом 10 робочих днів можна оскаржити. Встановлені підстави для анулювання посвідчення водія (у разі позбавлення права керування отриманого вперше, надання фіктивних документів тощо). Можливе виключення наявної категорії, якщо медичною довідкою вона не підтверджена.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: