fbpx
Сьогодні
11:05 17 Лип 2020

Рада сьогодні може не розглянути "мовний" законопроєкт Бужанського, - нардеп

Верховна Рада 17 липня, ймовірно, не розглядатиме мовний законопроєкт №2362 Максима Бужанського попри його наявність у порядку денному пленарного засідання.

Про це сказала заступник голови Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Олена Мошенець (фракція "Слуга народу") в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Законопроєкт про освіту в частині мови, відразу скажу, вчора (на фракції) не обговорювався. Скоріше за все, сьогодні його виносити не будуть," – зазначила Мошенець.

Законопроєкт Бужанського передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту та переносить з 2020 на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою.

Голова ВР Дмитро Разумков зазначав, що цей законопроєкт може бути винесений на голосування 16 липня, пізніше зазначив про можливість винесення документа на розгляд 17 липня.

16 липня під будівлею Верховної Ради влаштували мітинг "Руки геть від мови!" проти законопроєкту депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського.

Проти цього законопроекту виступив мовний омбудсмен Тарас Кремінь, який закликав парламент відмовитися від розгляду документу. Кремінь розповів, що документ Бужанського не пройшов профільний комітет з питань освіти та не має підтримки в Міністерстві освіти та науки.

Водночас Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики 17 червня рекомендував парламенту відхилити доопрацьовану редакцію цього законопроєкту. 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: