fbpx
Сьогодні
10:46 17 Лип 2020

МЗС України закликає Росію визнати відповідальність за збиття літака МН17

Міністерство закордонних справ України у день шостих роковин збиття малайзійського літака МН17 закликало Росію визнати свою відповідальність та співпрацювати зі слідством.

Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

"Закликаємо Російську Федерацію визнати свою відповідальність, виконувати свої міжнародні зобов'язання, зокрема Резолюцію РБ ООН 2166, та співпрацювати зі слідством", – зазначили українські дипломати.

МЗС висловило співчуття родичам та близькими загиблих і запевнило, що зробить усе можливе для встановлення справедливості у справі збиття літака МН17 та покарання винних у цьому жахливому злочині.

"Україна налаштована продовжувати тісну співпрацю з Нідерландами та іншими партнерами по Спільній слідчій групі з метою притягнення винних до відповідальності у рамках кримінального процесу та вітає початок судового процесу цього року", – заявили в МЗС.

У цьому контексті у МЗС нагадали, що Україна також вживає заходів в рамках процесу у Міжнародному суді ООН для притягнення РФ до відповідальності за порушення її зобов'язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17.

Українські дипломати назвали важливим кроком у цьому зв'язку звернення Нідерландів до Європейського суду з прав людини з позовом проти РФ з метою притягнення цієї держави до відповідальності з огляду на її роль у збитті МH17.

Європейський суд з прав людини зареєстрував позов Нідерландів проти Росії через збиття над Донбасом літака рейсу МН17.

Раніше у Нідерландах обвинуваченим у катастрофі MH17 відмовили в імунітеті.

В МЗС повідомили, що до списку підозрюваних у справі MH-17 може увійти і військово-політичне керівництво Росії.

Нагадаємо, 8 червня в Нідерландах розпочалася чергова сесія судового процесу у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, яка триватиме до 3 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: