fbpx
Сьогодні
22:10 17 Лип 2020

МОН розглядає три сценарії початку навчального року

У Міністерстві освіти і науки назвали три можливих сценарії початку навчального року

Про це повідомив в.о. міністра Сергій Шкарлет, передає пресслужба МОН.

"В.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочого візиту до Чернігівської області зустрівся з керівництвом обласної адміністрації, керівниками закладів загальної середньої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Під час зустрічі він розповів про три можливі сценарії початку нового навчального року", – йдеться у повідомленні.

Шкарлет зауважив, що навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть до школи 1 вересня.

"Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі", – наголосив він.

Шакрлет зазначив, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв, а рішення про обрання сценарію, за яким відбуватиметься навчання, визначатимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій залежно від особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні.

Зокрема, перший варіант – низький рівень захворюваності, відвідування навчальних закладів дозволено в звичайному режимі; другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно; третій (найбільш імовірний) – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується і дистанційно, і в навчальних закладах із дотриманням правил дистанціювання і гігієни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: