fbpx
Сьогодні
12:45 17 Лип 2020

Міністр оборони запевнив, що для абітурієнтів діє відстрочка призову

Для абітурієнтів діє відстрочка призову. Випускники шкіл можуть абсолютно безперешкодно реалізувати своє право на здобуття освіти.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран під час години запитань до уряду.

"Випускники шкіл можуть абсолютно безперешкодно реалізувати своє право на продовження освіти. Рішенням уряду було визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на військову службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою", – заявив Таран.

"Керівництву обласних та районних адміністрацій, військовим комісаріатам, місцевим органам освіти та науки, закладам освіти рекомендовано надавати відтермінування до 1 жовтня 2020 року.

Всі бажаючі продовжити навчання за програмою магістратури надають до військкоматів відповідні документи від навчальних закладів, що стане підставою для відтермінування призову до осені 2020 року. Відповідна інформація та доручення Генерального штабу уже доведені до військових комісаріатів та керівників обласних і районних адміністрацій", – зазначає міністр.

За його словами, у випадку виникнення проблемних ситуацій Міністерство оборони пропонує звертатися на гарячу лінію відомства.

"Кожен випадок порушення прав здобувачів освіти ретельно розглядається, а винуватці будуть притягнуті до відповідальності", – додав він.

При цьому міністр наголосив, що "організація, підготовка та проведення призову здійснюється міськими або районними державними адміністраціям".

Він також наголосив, що в цьому році заплановано до призову 16 тисяч 460 осіб. У тому числі, до Збройних сил України – 9 тисяч осіб, до Нацгвардії – 5 460 осіб, до Державної прикордонної служби – 1 300 осіб, до Державної спецслужби транспорту – 700 осіб.

"Станом на сьогодні з військових комісаріатів було відправлено для комплектування ЗСУ та інших військових формувань 9 тисяч 465 осіб, що становить 57,5% від загального плану", – сказав глава Міноборони.

Загалом призов триватиме до 31 липня цього року.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: