fbpx
Сьогодні
17:50 17 Лип 2020

Голові Окружного адмінсуду Києва Вовку повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку. Також підозру повідомили його заступнику, ще п'ятьом суддям ОАСК та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру голові ОАСК, його заступнику та ще 5 суддям цього суду, а також голові ДСА. Триває процес вручення підозр ще 4 особам", – йдеться в повідомленні.

"Їм інкримінують створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019-му році на пресконференції. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення", — повідомив головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов в Facebook.

За словами журналіста, їх не будуть затримувати на місці, оскільки є спецсуб'єктами, проте таке рішення може ухвалити Антикорупційний суд.

Это просто бомба! НАБУ и САП прямо в эти минуты предъявили подозрение главе Окружного административного суда Павле…

Posted by Юрий Бутусов on Friday, July 17, 2020

Інформацію про обшуки в Окружному адмінсуді також підтвердили. У суді заявили, що слідчі дії проходять з порушенням територіальної підсудності справи — на підставі ухвали Ленінського районного суду Кіровограда. Обшуки нібито пов'язані зі "справами Майдану".

"Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва у такий спосіб", — підкреслили в суді.

Нагадаємо, в липні 2019 року детективи НАБУ провели ряд обшуків в Окружному адміністративному суді Києва, в тому числі в кабінеті голови суду Павла Вовка. Як зазначили в НАБУ, обшуки проходили по справі можливого вчинення кримінальних правопорушень головою і окремими суддями ОАСК. 30 липня Вовка викликали до Генеральної прокуратури для вручення підозри. При цьому вища рада правосуддя відмовилася відсторонити суддю ОАСК Вовка від роботи. Проте він сам склав свої повноваження 20 серпня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: