fbpx
Сьогодні
14:42 16 Лип 2020

ЄС виділив 105 млн євро на підтримку бізнесу, реформ і подолання наслідків COVID-19

Ольга Стефанішина

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина підписала з Європейською Комісією три угоди на фінансування нових програм допомоги Європейського Союзу для України на загальну суму у EUR105 млн.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Фінансування буде надано в рамках пакету допомоги Євросоюзу Україні, спрямованого на підтримку малого бізнесу, реформ і подолання наслідків епідемії COVID-19.

Зазначається, що 60 млн євро будуть виділені на Програму технічного співробітництва 2020 року для підвищення спроможності органів влади проводити реформи за Угодою про асоціацію, зокрема міністерства отримають експертну підтримку при розробці та впровадженні реформ. Програма також дасть змогу поліпшити якість законодавчих процесів у парламенті, впровадити необхідні реформи у сфері охорони здоров'я тощо.

Ще 25 млн євро будуть спрямовані на реалізацію Програми підтримки Євросоюзу для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. Малі фермерські господарства зможуть отримати додаткову грантову підтримку, консультації та нові навички для розвитку власного виробництва і купівлі землі. Крім того, програма дасть змогу удосконалити управління ресурсами у рибному та лісовому господарствах.

У рамках програми "EU4BUSINESS: Підтримка малих та середніх підприємств в Україні" будуть виділені 20 млн євро. Програма передбачає надання грантів для інноваційних проектів з розвитку малих та середніх підприємств, створення нових робочих місць та розвитку бізнесу на рівні місцевих громад, а також удосконалення економічної політики у цій сфері відповідно до найкращих міжнародних практик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: