fbpx
Сьогодні
21:00 16 Лип 2020

Верещук запросила Кличка на дебати

Кандидатка від партії "Слуга народу" на посаду мера Києва Ірина Верещук запросила міського голову Віталія Кличка на дебати.

Про це Верещук заявила під час брифінгу за участі президента Володимира Зеленського.

"Принагідно, я запрошую пана Кличка на дебати", – сказала Верещук.

Зустріч Володимира Зеленського з представниками ЗМІ за результатами засідання фракції «Слуга Народу».

Зустріч Володимира Зеленського з представниками ЗМІ за результатами засідання фракції «Слуга Народу».

Posted by Офіс Президента України on Thursday, July 16, 2020

 

Нагадаємо, що фракція "Слуга Народу" на своєму засіданні провела праймеріз кандидатів для участі у виборах київського міського голови. Перемогу здобула Ірина Верещук.

Що відомо про Ірину Верещук?

Ірина Верещук

Верещук Ірина Андріївна народилася 1979 року на Львівщині.

Має три вищих освіти за напрямками "міжнародна інформація" (2002), "правознавство" (2006), "державне управління" (2010), а також диплом з відзнакою програми ім. Лейна Кіркланда Польсько-американського фонду Свободи. Упродовж 2015-2016 рр. навчалася в Крайовій школі адміністрації публічної (Польща).

Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри політичних наук, публічного управління та адміністрування факультету політології та права Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, професор кафедри загальної та прикладної психології Інституту екології економіки і права.

Має низку наукових праць та публікацій. Була відзначена державними нагородами.

У Ірини Верещук вже є досвід управління містом. Була заступником голови Жовківської РДА на Львівщині. З 2010 по 2015 роки вона була мером містечка Рава-Руська, Львівська область. Балотувалася від партії бізнесмена Сергія Тігіпка "Сильна Україна". З посади Верещук пішла достроково, за її словами, через політичний тиск.

З 2016 року — Президент "Міжнародного Центру балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

У 2019 році пройшла в парламент від "Слуги народу", в партійному списку була під номером 29.

Ірина Верещук – голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

З перших днів роботи в парламенті їй приписували тісні зв'язки з кумом президента РФ і лідером "Опозиційною платформи – За життя" Віктором Медведчуком. Хоча сама Верещук це заперечує, при цьому вона постійний гість на телеканалах, що належать бізнес-партнеру Медведчука Тарасу Козаку.

Раніше Верещук офіційно оголосила про участь у праймеріз "Слуги народу" на мера Києва.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада проголосувала проєкт Постанови про проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

16 липня Рада внесла зміни до виборчого законодавства: зменшила застави, змінила виборчу квоту та заборонила продуктові набори від кандидатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: