fbpx
Сьогодні
20:20 16 Лип 2020

Кандидатом від "Слуги народу" на виборах мера Києва стала Верещук

Фракція "Слуга Народу" на своєму засіданні провела праймеріз кандидатів для участі у виборах київського міського голови. Перемогу здобула Ірина Верещук.

Про це повідомляє кореспондент Рубрики.

Кандидатом від

Єдиного кандидата обирали серед п'яти народних депутатів від монобільшості (Олександр Качура, Ірина Верещук, Олександр Дубінський, Микола Тищенко та Дмитро Гурін) й головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Кількість голосів на фракції у внутрішньому праймеріз:

  • Верещук – 87
  • Качура – 3
  • Дубинський – 41
  • Гурин – 15
  • Тищенко – 30

Кандидатом від

Праймеріз на мера Києва на фракції Слуги Народу 1. Ірина Верещук 2. Мітя Гурін3. Олександр Дубінський 4. Олександр Качура 5. Микола Тищенко

Posted by Богдан Кицак on Thursday, July 16, 2020

Ірина Верещук братиме участь у виборах мера Києва як кандидат від партії «Слуга Народу». Переможця обирали за 3…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Thursday, July 16, 2020

Зустріч Володимира Зеленського з представниками ЗМІ за результатами засідання фракції «Слуга Народу».

Зустріч Володимира Зеленського з представниками ЗМІ за результатами засідання фракції «Слуга Народу».

Posted by Офіс Президента України on Thursday, July 16, 2020

Також рішення фракції підтримав президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні все було чесно та відкрито. Було п'ять кандидатів, вони всі потужні і будуть допомагати обранцю. Я підтримую рішення партії і симпатизую Ірині Верещук. Вона буде найкращим, найрозумнішим кандидатом", – наголосив Зеленський.

праймериз мери Києва

Фото: Рубрика

Цю ж інформацію підтвердив нардеп "СН" Олександр Качура.

"Кандидатом від "Слуги" на Київський виборах буде Верещук Ірина. Вітаю! Тепер усі кандидати повинні об'єднатися для перемоги над Кличко", – написав він.

Що відомо про Ірину Верещук?

ірина верещук

Верещук Ірина Андріївна народилася 1979 року на Львівщині.

Має три вищих освіти за напрямками "міжнародна інформація" (2002), "правознавство" (2006), "державне управління" (2010), а також диплом з відзнакою програми ім. Лейна Кіркланда Польсько-американського фонду Свободи. Упродовж 2015-2016 рр. навчалася в Крайовій школі адміністрації публічної (Польща).

Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри політичних наук, публічного управління та адміністрування факультету політології та права Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, професор кафедри загальної та прикладної психології Інституту екології економіки і права.

Має низку наукових праць та публікацій. Була відзначена державними нагородами.

ірина верещук

У Ірини Верещук вже є досвід управління містом. Була заступником голови Жовківської РДА на Львівщині. З 2010 по 2015 роки вона була мером містечка Рава-Руська, Львівська область. Балотувалася від партії бізнесмена Сергія Тігіпка "Сильна Україна". З посади Верещук пішла достроково, за її словами, через політичний тиск.

Заміжня вдруге, обидва чоловіки — військові (другий чоловік очолював львівський спецпідрозділ СБУ "Альфа" і, за словами Верещук, "у вільний від роботи час" силовими засобами допомагав дружині опанувати криміногенну ситуацію в Раві-Руській). Виховує сина від першого шлюбу.

З 2016 року — Президент "Міжнародного Центру балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

У 2019 році пройшла в парламент від "Слуги народу", в партійному списку була під номером 29.

Ірина Верещук – голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

З перших днів роботи в парламенті їй приписували тісні зв'язки з кумом президента РФ і лідером "Опозиційною платформи – За життя" Віктором Медведчуком. Хоча сама Верещук це заперечує, при цьому вона постійний гість на телеканалах, що належать бізнес-партнеру Медведчука Тарасу Козаку.

Раніше Верещук офіційно оголосила про участь у праймеріз "Слуги народу" на мера Києва.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада проголосувала проєкт Постанови про проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

16 липня Рада внесла зміни до виборчого законодавства: зменшила застави, змінила виборчу квоту та заборонила продуктові набори від кандидатів.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: