fbpx
Сьогодні
19:31 16 Лип 2020

Уруський відповів на звинувачення в "дерибані"

Олег Уруський, призначений сьогодні віцепрем'єром з оборонно-промислового комплексу, міністром з питань стратегічних галузей промисловості, відповів на звинувачення в корупції з боку партії "Голос".

Про це передає "Україна 24".

"Коли висловлюються такі серйозні звинувачення (від депутатки Олександри Устинової про" дерибан "- ред.), треба оперувати конкретними документами. Так, дійсно, я працював головою наглядової ради ПрАТ" Радар ", це було у 2014 році. За час мого керівництва ніяких рішень з приводу відчуження будь-яких територій або земельних ділянок не приймалося.

Я б зараз не хотів втягуватися в судову тяжбу. За той час, поки я був головою наглядової ради, завод "Радар" працював п'ять днів на тиждень, і після того, як я пішов, у нього було замовлень на 200 млн гривень. А коли змінилося керівництво, завод був доведений до банкрутства. І сьогодні він працює один день в тиждень, чомусь про це депутати не говорять", — сказав він.

Раніше нардепка від "Голосу" Олександра Устинова в ході обговорення кандидатури Уруського звинуватила його в причетності до корупції.

За її словами, у 2014 році, коли Уруський був головою наглядової ради державного підприємства "Радар", яке входило в концерн "Укроборонпром", він погодив, щоб 10 гектарів в центрі Києва біля палацу "Україна" віддали приватній компанії під забудову на умовах, що держава отримає 1,5% квартир з тих, які будуть побудовані. При цьому в Києві зазвичай це не менше 8-10%, заявила депутатка.

Раніше депутати призначили Уруського віцепрем'єром з промислової політики.

Нагадаємо, Рада призначила Кирила Шевченка главою Нацбанку.

Також Рада призначила Ольгу Піщанську головою Антимонопольного комітету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: