fbpx
Сьогодні
10:01 16 Лип 2020

Україна в ОБСЄ розповіла про гібридні методи ведення Росією війни та вбивство військового медика

Україна в ОБСЄ розповіла про вбивство російськими окупаційними силами військового медика на Донбасі. Це вбивство є наочним прикладом гібридної агресії Росії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Представник України Олександр Литвиненко розповів, що під час обстрілу українські військовослужбовці були одягнуті у білі каски та жилети з позначками "СЦКК", адже виконували погоджену з ОБСЄ евакуацію тіла загиблого.

"Попри це, російські окупаційні війська фактично розстріляли українського військового медика та поранили двох інших військовослужбовців ЗСУ в порушення досягнутих домовленостей і наданих ними гарантій безпеки", – наголосив він.

Литвиненко зазначив, що війна на Донбасі, яку розв'язала Росія, є війною на виснаження, метою якої є перешкоджання євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням України та створення буферної зони між Росією та Заходом.

Зі свого боку, представники держав-учасниць ОБСЄ висловили занепокоєння гібридними методами ведення війни Росією, а також загрози з якими вони самі стикаються, зокрема, з масштабними дезінформаційними кампаніям.

Нагадаємо, проросійські бойовики смертельно поранили українського військового медика 13 липня. Медик разом з групою інших військових здійснював евакуацію тіла бійця, який підірвався на вибуховому пристрої поблизу Зайцевого.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: