fbpx
Сьогодні
16:19 16 Лип 2020

Саакашвілі пояснив, що може закрити інвестиції в Україну назавжди

Фото Reuters

Зрив голосування за законопроект №3658 про підтримку виробників електроенергії з відновлюваних джерел поставить під загрозу подальші іноземні інвестиції в Україну.

Про це заявив голова Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі у Facebook.

"Україна зараз не може собі дозволити такі прецеденти. Тому що дуже важко уявити, що після такого в країну хтось буде вкладати гроші. Єдина можливість вибудувати відносини з інвесторами — це завоювати довіру в тому, що правила не будуть змінюватися походу, а саме це і станеться, якщо парламент провалить цей законопроект", — написав Михайло Саакашвілі.

Компроміс уряду з іноземними інвесторами був досягнутий після багатомісячних переговорів. Ці домовленості були зафіксовані в Меморандумі і лягли в основу законопроекту №3658. Розгляд цього проекту очікується завтра, 17 липня.

"Зараз є загроза того, що завтра навіть цей крихкий компроміс завалять. Це буде означати, що чверть усіх інвестицій в Україну будуть в один день втрачено, сотні тисяч людей в суміжних областях можуть втратити роботу, а Україна буде сильно схожим на Венесуелу", – зазначив Саакашвілі.

За словами голови Виконавчого комітету реформ, парадокс в тому, що президент Володимир Зеленський підтримав компроміс з інвесторами, а саме пропрезидентська фракція "Слуга Народу" його може провалити.

"Я розумію, що там є різні лобістські інтереси, але мені здається, це той випадок, коли депутати мають поставити інтереси країни і довгострокових інвестиційних можливостей набагато вище", — підсумував Михайло Саакашвілі.

Раніше Рада ухвалила за основу законопроект про "зелену" енергетику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: