fbpx
Сьогодні
17:05 16 Лип 2020

Гетманцев прокоментував загрозу інфляції

Для України важливіше не курс гривні сам по собі, а швидкість його зміни.

Про це заявив нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час брифінгу, який транслював канал "Україна 24".

Так він прокоментував висунення кандидата від Зеленського на посаду голови НБУ.

"Правління Нацбанку має розуміти, що від його монетарної політики багато що залежить, крім безпосередньо курсу та інфляції. Залежить розвиток економіки. Якщо ми допускаємо на рівні Нацбанку у 2019 році різке подорожчання гривні, то нема чому аплодувати, коли доходи в бюджет падають, експортери втрачають, і держава зазнає збитків. Коли експерти кажуть, що гривня десь на 10% переоцінена — можливо, до цього варто прислухатися", — сказав він.

За словами Гетманцева, Україні не варто найближчим часом побоюватися інфляції.

"Будь-який різкий стрибок курсу — це катастрофа для країни. Нам важливо, щоб навіть якщо гривня послаблюватиметься, щоб це відбувалося дуже повільно і не було шоку. Було поставлено пряме запитання пану Кирилу (Шевченку, кандидату на пост голови НБУ — ред.), чи варто боятися інфляції. Інфляції боятися не треба. Нам її пророкують під кожну подію. Давайте від цих фейків відвикати та мислити більш стратегічно, глобально та глибоко", — сказав він.

Раніше депутати призначили Уруського віцепрем'єром з промислової політики.

Нагадаємо, Рада призначила Кирила Шевченка главою Нацбанку.

Також Рада призначила Ольгу Піщанську головою Антимонопольного комітету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: