fbpx
Сьогодні
16:43 16 Лип 2020

Глава фінансового комітету Ради шкодує, що не вдалося провести податкову амністію

Основні недоробки парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики полягають в тому, що не прийняті законопроекти, що дозволяють створити Бюро фінансових розслідувань (БФР) і провести податкову амністію.

Так вважає його глава Данило Гетманцев, передає Інтерфакс.

"Я вважаю нашою великою невдачею, що не вдалося створити Бюро фінансових розслідувань. Ми (комітет) тільки рекомендували його (законопроект) Верховній Раді на перше читання… Амністія податкова: я також вважаю, що були всі підстави прийняти її на третій сесії, а вона навіть не пройшла через комітет… і третє питання, яке нам не вдалося вирішити – про податок на виведений капітал, про який ми дискутуємо вже досить довго, і невиправдано довго", – сказав Гетманцев журналістам.

Говорячи про недоліки в цілому, парламентарій нагадав, що ще в лютому була розроблена чітка концепція податкової реформи, яка, в тому числі, передбачала зменшення навантаження на фонд оплати праці, "але, на жаль, в Міністерстві фінансів змінився міністр, і ми взагалі не бачимо в цілому стратегічного розвитку оподаткування".

"Ми вважаємо це дуже великою проблемою. Хоча неодноразово зверталися, і хотіли б розробити якесь спільне бачення, але цього ми не відчуваємо і цього немає", – сказав глава комітету.

Разом з тим роботу парламентської фракції "Слуга народу" він вважає ефективною.

"Багато речей, які нам вдалося зробити завдяки монобільшості, завдяки волі президента до змін, завдяки тому, що ми не сиділи, склавши руки, і не говорили про те, що нам щось заважає працювати", – сказав Гетманцев.

Нагадаємо, Рада призначила Кирила Шевченка главою Нацбанку.

Також Рада призначила Ольгу Піщанську головою Антимонопольного комітету.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: