fbpx
Сьогодні
11:16 15 Лип 2020

В МОЗ можуть переглянути критерій для поділу країн на "червону" та "зелену" зони

Міністерство охорони здоров'я не виключає можливості переглянути критерій для поділу країн на "червону" та "зелену" зони і використовувати показник інцидентності (кількість нових випадків захворювання за останні 7/14 днів) замість кількості активних хворих на 100 тис. населення.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"На етапі погодження, за яким принципом будуть відкриватися кордони, зокрема в ЄС, обговорювався рівень активних хворих на 100 тис. населення. Наприкінці червня ми впровадили критерій 40 активних хворих на 100 тисяч. Після цього країни ЄС змінили цей показник на інцидентність. Ми також стежимо за цим і не виключаємо, що переглянемо критерії в бік інцидентності, щоб узяти такий показник, як в Європі", – сказав він.

Степанов додав, що міністерство ініціювало збільшення показника активних хворих до 55 на 100 тис. населення.

"У зв'язку зі збільшенням кількості активних хворих в Україні (понад 62 на 100 тис.) ми внесли пропозицію збільшити такий критерій до 55 на 100 тисяч хворих. Тобто країни з кількістю активних хворих більше ніж 55 на 100 тис. населення потраплятимуть до "червоної" зони, менше ніж 55 – до "зеленої", – сказав він.

Міністр наголосив, що особи, які прибули з країн "червоної" зони, можуть достроково вийти із самоізоляції, пройшовши ПЛР-тест на COVID-19.

"Щодо лабораторій в аеропортах, за нашою інформацією, Міністерство інфраструктури розглядає можливість встановити лабораторії в аеропорту "Бориспіль" та аеропорту Львова", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: