fbpx
Сьогодні
17:11 15 Лип 2020

"Велика приватизація стартувала": київський готель "Дніпро" продали майже в 14 разів більше від початкової ціни

Фонд гарантуванння 15 липня провів аукціон з продажу столичного готелю "Дніпро" – готель продали за 1 млрд 111 мільйонів 222 тисячі 22 гривні ТОВ "Смартленд".

Про це свідчать результати аукціону, який транслював YouTube-канал ProZorro.Продажі.

Аукціон завершився 15 липня о 16:52.

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко пояснив, що після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "добродіяння" коштів, після чого підписується договір.

готель

Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші, в іншому випадку нараховується пеня, а після двох місяців результати скасовуються.

У Фонді держмайна назвали ключові постприватизаційні умови для потенційних інвесторів:

  • збереження готелю не менше, ніж на сто номерів, рівня не менше чотирьох зірок і колективу без зменшення зарплати мінімум протягом пів року;
  • погашення дебіторської заборгованості, зокрема із зарплати, не пізніше, ніж за пів року з дати переходу права власності;
  • збереження в назві слова "Дніпро" (Dnipro).

Готель "Дніпро" виставлявся на продаж за стартовою ціною 80,92 млн грн.

У торгах взяли участь 29 компаній.

4-зірковий готель "Дніпро" розташований у центрі Києва на Європейській площі.

Загальна площа – 12 829 кв м. У будівлі 12 наземних та один технічний поверх, бельєтаж і підвал. Також готелем гостьовий паркінг на 56 паркомісць – земельна ділянка належить АТ "Дніпро" на праві постійного користування.

У готелі 186 номерів різних типів, ресторани, бари, SPA-центр та кілька конференц-залів.

Переможець аукціону – ТОВ "Смартленд". Відповідно до реєстру YouControl, така компанія зареєстрована у Броварах Київської області (зареєстрована у 2013 році), керівник – Терещук Максим Миколайович.

Відповідно до реєстру, розмір статутного капіталу компанії – 11 302 000,00 грн.

Види діяльності ТОВ "Смартленд": основний – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, інші:

  • Складське господарство
  • Управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту
  • Діяльність у сфері права
  • Консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Засновники компанії – Максим Терещук (17,71%, розмір внеску до статутного фонду – 2 млн грн) та ТОВ "АЙС ТАУН" (82,28%, розмір внеску до статутного фонду – 9,3 млн грн).

Кінцевий бенефіціар – ТОВ "АЙС ТАУН", засновник – Ігунін Олексій Олександрович.

Президент України Володимир Зеленський вітає результати онлайн-аукціону з продажу київського готелю "Дніпро".

"Велика приватизація стартувала! Щойно завершився аукціон із продажу державного пакета акцій ПАТ "Готель "Дніпро". Ціна перевищила всі очікування, сягнувши 1 млрд 111 млн грн. Це майже в 14 разів більше від початкової ціни", – написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Зеленський нагадав, що в жовтні 2019 року підписав указ, яким визначив перші п'ять об'єктів Державного управління справами для їх продажу.

"І ось перший об'єкт Держуправління справами вже знайшов нового приватного власника. Приватизація – чудовий спосіб залучення інвестицій у нашу країну. Вітаю всіх учасників цієї знакової події – голову Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, його заступників, працівників Офісу президента та Державного управління справами, представників уряду та Верховної Ради, а також радників, які допомагали в підготовці приватизації. І, звісно, дякую представникам бізнесу, які взяли участь в аукціоні та змагалися до останнього", – зазначив він.

Президент побажав новому власникові готелю "Дніпро", щоб ця чудова будівля в центрі Києва виправдала його інвестиції, принесла прибуток і стала справжньою окрасою столиці та бажаною локацією для її гостей.

Зеленський зазначив, що завдяки продажу державного пакета акцій на відкритому аукціоні через електронну систему "ProZorro.Продажі" Україна отримала найкращу ціну за своє майно.

"Усі ці кошти будуть спрямовані до державного бюджету. Таким чином уже було проведено майже вісім тисяч аукціонів та продано майна, що належало державі, органам місцевої влади та Фонду гарантування вкладів, на загальну суму близько 2,7 млрд грн. Це ще один приклад того, як диджиталізація та відкритість приносять користь державі та долають корупцію", – наголосив він.

Президент очікує, що найближчим часом так само успішно будуть приватизовані інші об'єкти, що належать Держуправлінню справами.

"Також сподіваюся на старт приватизації великих промислових підприємств, яка усуне корупцію в державному секторі, зменшить збитки держбюджету та стане ще однією цеглинкою в побудові успішної та процвітаючої України", – заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: