fbpx
Сьогодні
21:10 15 Лип 2020

Сорочинський ярмарок цього року не відбудеться

Фото dt.ua

Організатори Національного Сорочинського ярмарку, який щорічно проходить в селі Великі Сорочинці в Полтавській області заявили про те, що цього року він не відбудеться.

Як наголошується в заяві організаторів, подібне рішення прийнято вперше в історії ярмарку.

"Не дивлячись на те, що епідемічна ситуація в Україні з захворюваністю на COVID-19 стабілізована, карантинні обмеження знімаються, працюють найбільші оптові ринки, а на серпень дозволено проведення масштабних виставок в Україні та заходів на Полтавщині, політика подвійних стандартів щодо Національного Сорочинського ярмарку триває, і тому ми не можемо піддавати можливій небезпеці тих, хто любить ярмарок і приїжджає на нього, людей, яких ми також любимо і поважаємо", – вказується в повідомленні.

Організатори також відзначили, що окремі «деструктивні сили» почали збір підписів проти проведення ярмарку і планують повторення подій в Нових Санжарах, зашкодити іміджу заходи з багатовіковою історією.

"Ми не можемо допустити будь-яких проявів зневаги до наших учасників і гостей, які два десятка років підтримували нас, відвідували ярмарок, брали в ньому участь – тим самим згуртовували Україну навколо її історії, культури і традицій, а багатьом з них саме ярмарок давав можливість годувати свої сім'ї", – заявили організатори.

У цьому році виповнюється 211 років від дня народження письменника Миколи Гоголя, який увічнив Сорочинський ярмарок в однойменній повісті з циклу повістей "Вечори на хуторі біля Диканьки".

Національний Сорочинський ярмарок — один з найвідоміших ярмарків в Україні, що відбувається в селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині.

Раніше планувалося, що Національний Сорочинський ярмарок відбудеться з 18 по 23 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: