fbpx
Сьогодні
23:32 15 Лип 2020

Скандальний мовний законопроект не потрапив до порядку денного Верховної Ради

У опублікованому порядку денному Верховної Ради на 16 липня відсутній законопроєкт нардепа від фракції "Слуга народу" Максима Бужанського

Законопроєкт № 2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти" авторства Максима Бужанського відсутній на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт Максима Бужанського полягає у скасуванні частини закону про мови, яка вимагає перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року.Бужанський пропонує перенести дерусифікацію на 2023 рік.

Комітет Верховної Ради законопроєкт Бужанського відхилив.

Однак, в понеділок, 13 липня, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підтримав його розгляд 16 липня в тридцяту річницю Декларації про Суверенітет України.

Фракції "Голос" та "Європейська Солідарність" одразу заявили про неприпустимість прийняття цієї законодавчої ініціативи.

Група народних депутатів фракції "Слуга народу" виступила з однаковими заявами за геш-тегом #єдинаДержавна проти освітнього законопроєкту однопартійця Максима Бужанського у Facebook

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь закликав народних депутатів не підтримувати і зняти з розгляду проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в закладах освіти" (№2362)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: