fbpx
Сьогодні
20:48 15 Лип 2020

Київ сподівається на підписання угоди про спільний авіаційний простір на саміті Україна-ЄС, – Стефанішина

У Києві розраховують, що на саміті Україна-Євросоюз 1 жовтня буде підписано угоду про спільний авіаційний простір, буде ухвалено рішення щодо інтеграції України в єдиний цифровий ринок ЄС, просування щодо прийняття України в мережу регуляторів електричної енергії та початку 2-ї місії в рамках укладення Договору про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції

Про це заявила віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми виносимо як пропозиції за результатами саміту всі рішення щодо інтеграції в єдиний цифровий ринок, просування щодо прийняття України в мережу регуляторів електричної енергії. І тут я із захопленням можу говорити, що Україна і технічно, і юридично готова до того, щоб стати частиною європейської системи. Також ми розраховуємо на підписання угоди про спільний авіаційний простір і початок другої місії у рамках угоди ACAA (Угода про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції – ред.)", – сказала вона на прес-конференції в середу.

Віце-прем'єр також зазначила, що Україна не просто готує свої пропозиції щодо національного внеску в Європейську зелену угоду, а вже є її частиною, оскільки взяла на себе зобов'язання про наближення законодавства в цих сферах.

"Важливо зазначити, що Україна не просто готує свої пропозиції щодо національного внеску в Європейську зелену угоду, Україна є вже частиною Зеленої угоди. Тому що Україна взяла на себе зобов'язання про наближення законодавства в цих сферах, і у нас фактично вибір стоїть між тим або не рухатися далі в наближенні, або визнати, що ми вже є частиною Зеленої угоди, і питання в тому, як ми входимо в цей процес. Він має бути помірним, і саме цього стосуватимуться пропозиції України щодо внеску в Зелену угоду", – додала вона.

Стефанішина наголосила, що Україна точно стане членом ЄС, проте це питання часу, який Україна визначить сама для себе.

"Україна точно стане членом ЄС, це питання часу. Насамперед, я вважаю, це питання часу, який Україна визначить сама для себе. Тому що ЄС – це не донорська організація, це об'єднання сильних, економічно незалежних, стабільних демократичних країн. І саме тому Україна нині на шляху тих реформ, які дадуть змогу Україні бути повноправним членом ЄС, в розумінні того, що ми будемо сильними, економічно незалежними, і той прогрес навіть, який є сьогодні, свідчить про те, що цей шлях уже є невідворотним", – резюмувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: