fbpx
Сьогодні
10:57 15 Лип 2020

Голова комітету Ради сказав, що законопроект про децентралізацію готовий на 90%

Представник України в політичній підгрупі Мінської ТКГ, голова комітету Верховної ради з правової політики Андрій Костін заявив, що всі особливості місцевого самоврядування на Донбасі будуть врегульовані законом про децентралізацію.

Наразі законопроект готовий на 90 відсотків.

Про це він сказав РБК-Україна.

За його словами, законопроект про децентралізацію кілька місяців обговорюють з різними асоціаціями місцевого самоврядування і наразі він майже готовий.

Також Костін додав, що для необхідних 300 голосів "за" в сесійній залі цей законопроект повинен отримати підтримку більшості парламентських сил.

Раніше повідомлялося, що за підсумками обговорення закону про особливий статус Донбасу з російською стороною у ході засідання ТКГ не вдалося досягти консенсусу навіть по преамбулі. Бо Росія вимагає прибрати з преамбули згадку про реінтеграцію переселенців.

В Москві допускають повернення Донбасу в Україну на умовах децентралізації.

Нагадаємо, 3 липня в Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів держав-учасниць нормандського формату. В ОП заявили, що Україна, Франція та Німеччина на зустрічі продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, а Росія взяла паузу.

За підсумками переговорів політрадників 3 липня представник Росії Дмитро Козак сказав так про ситуацію на Донбасі:"Необхідно виконати в повному обсязі ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня, перш за все весь комплекс правових аспектів політичного мирного врегулювання конфлікту". Він пояснив, що це – "десятки законів, які потрібно не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом". 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: