fbpx
Сьогодні
14:30 14 Лип 2020

Зеленський провів розмову з прем’єр-міністром Хорватії

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Про це повідомляє Офіс президента.

"Хочу привітати вас із переконливою перемогою на парламентських виборах до Хорватського сабору", – сказав Зеленський і побажав співрозмовнику швидкого завершення коаліційних перемовин і формування нового уряду.

Зеленський закликав прем'єр-міністра Хорватії об'єднати зусилля для належної координації та завчасного інформування щодо можливих змін у порядку перетину кордону нашими громадянами. Зокрема, йшлося про нещодавні зміни, через які українські туристи мають проходити 14-денну обсервацію чи здавати ПЛР-тест за два дні до прибуття в Хорватію.

Прем'єр-міністр Хорватії наголосив на підтримці євроінтеграційних прагнень України та просування нашої держави на шляху реформ.

"Дуже важливо забезпечити регулярну роботу Спільної українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва», – зазначив президент. Сторони погодилися провести її друге засідання в Києві.

Пленкович наголосив, що буде радий відвідати Київ на запрошення президента України, та запросив Володимира Зеленського здійснити візит до Хорватії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: