fbpx
Сьогодні
12:07 14 Лип 2020

У "СН" кажуть, що відправити у відставку Ситника після ухвалення закону про додаткові підстави звільнення директора НАБУ неможливо

Якщо Верховна Рада ухвалить законопроект №3133 щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах, який встановлює додаткові підстави для звільнення керівників антикорупційних органів, то відправити у відставку директора НАБУ Артема Ситника неможливо.

Про це заявив народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура, повідомляє Інтерфакс.

"Звільнення Ситника на підставі цього законопроекту не відбудеться, але ми закладаємо інституціональні підстави для того, щоб таке звільнення однозначно відбулося, якщо повториться подібний випадок", – сказав Качура перед засіданням Верховної Ради.

Член фракції "Слуга народу" пояснив цю позицію тим, що закон не має зворотної дії, і тому його норми поширюватимуться вже на подальші можливі корупційні злочини керівництва органів антикорупційної інфраструктури.

Депутат зазначив, що в разі ухвалення законопроекту його норми поширяться і на директора Державного бюро розслідувань, і на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Стосовно Ситника все зрозуміло: потрібно проводити аудит (НАБУ), потрібно давати оцінку його діяльності на цій посаді і треба звільняти цього Ситника і Холодницького (керівник САП)", – додав Олександр Качура.

Як повідомлялося, комітет ВР з питань правоохоронної діяльності цього тижня рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроект №3133. Його автори пропонують виправити неточності в законах "Про держохорону органів держвлади України та посадових осіб", "Про прокуратуру", "Про НАБУ ", "Про Держбюро розслідувань", а також привести поняття, використовувані в цих законах, у відповідність до положень закону "Про запобігання корупції".

Пропонується, зокрема, доповнити закон "Про НАБУ" положенням про те, що однією з підстав звільнення директора НАБУ (з моменту створення – Артем Ситник) з посади є набуття законної сили рішенням суду щодо притягнення його до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов'язане з корупцією.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: