Новини

У Раді почали посилювати покарання за викрадення авто

Верховна Рада пропонує враховувати вартість автомобіля при визначенні відповідальності за його викрадення. Нардепи схвалили у першому читанні відповідний законопроект №3301. 

Нинішня редакція ч. 2 і 3 ст. 289 Кримінального кодексу враховує реально завдані збитки від злочину, а не вартість викраденого автомобіля.

Цей же проект закону пропонує замінити у відповідних нормах слова "завдали значної матеріальної шкоди" на "вчинені у значних розмірах" і "здійснені у великих розмірах". Тим самим акт визначає кваліфікуючою ознакою вартість автівки.

Зокрема, значним розміром вважається сума від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 105 100 до 262 750 гривень), а великим розміром – понад 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 262 750 гривень).

При цьому за крадіжку машини вартістю до 105 тисяч гривень загрожує штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч гривень – 20400 гривень) або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

За крадіжку авто, яке коштує понад 262 тисячі гривень, пропонують позбавляти волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Також закон посилює відповідальність за незаконне внесення змін, підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера вкраденого авто, його реалізацію, а також створення або утримання місць, у яких такі авто переобладнують. За такі діяння загрожує штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Ті самі дії, вчинені організованою групою або злочинною організацією, хочуть карати позбавленням волі на термін від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: Готуємо зустрічі та документи, які точно стануть новинами за найближчі тижні

Україна готує зустрічі та документи, які стануть новинами за найближчі тижні - це й нові… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Росіяни вивели в Чорне море підводний човен із “Калібрами”: ЗСУ попереджають про високий рівень ракетної загрози

Росіяни сьогодні, 7 травня, вивели в море підводний човен із "Калібрами". Однак куди саме окупант… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Вперше в Україні: медзаклад на Хмельниччині почав продавати електроенергію, вироблену на власних сонячних панелях

Хмельницький лікувально-діагностичний центр почав продавати електроенергію, що виробляється за допомогою сонячних панелей, встановлених на даху… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Часів Яр: бійці Kraken показали відео оборони міста від атак окупантів

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Кіберфахівцям ГУР вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С, – джерела

Кіберфахівцям Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С. Про це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Офіційний канал застосунку Дія з’явився у WhatsApp

У месенджері WhatsApp з'явився офіційний канал застосунку "Дія". Про це повідомляє пресслужба застосунку, пише Рубрика. "Дія у… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.