fbpx
Сьогодні
16:47 14 Лип 2020

Рада відправила на доопрацювання законопроект, який дозволив би звільнити Ситника без аудиту НАБУ

Ситник Артем, фото "Обозреватель"

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроєкт №3133 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах".

Про це передає ZN.UA.

Таке рішення підтримали 284 народних депутата.

Зазначимо, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект №3133, то відправити у відставку директора НАБУ Артема Ситника неможливо.

Як повідомлялося, комітет ВР з питань правоохоронної діяльності цього тижня рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроект №3133.

Його автори пропонують виправити неточності в законах "Про держохорону органів держвлади України та посадових осіб", "Про прокуратуру", "Про НАБУ ", "Про Держбюро розслідувань", а також привести поняття, використовувані в цих законах, у відповідність до положень закону "Про запобігання корупції".

Пропонується, зокрема, доповнити закон "Про НАБУ" положенням про те, що однією з підстав звільнення директора НАБУ (з моменту створення – Артем Ситник) з посади є набуття законної сили рішенням суду щодо притягнення його до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов'язане з корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: