fbpx
Сьогодні
13:54 14 Лип 2020

Хабар 5 тисяч доларів за вступ: затримали заступника начальника військового ліцею ім. Богуна

Правоохоронці затримали під час одержання хабара одного із заступників начальника київського військового навчального закладу.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Як пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у правоохоронних органах, йдеться про Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

"За даними слідства, у липні 2020 року полковник Збройних сил України вимагав надати йому $5 тис. неправомірної вигоди за сприяння у здачі вступних іспитів та зарахування абітурієнта до військового навчального закладу", – зазначено у повідомленні Офісу генпрокурора.

Військовослужбовця затримали під час отримання частини хабара у розмірі $2,5 тис. співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ Національної поліції в Києві.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Полковнику інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років із конфіскацією майна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: