fbpx
Сьогодні
12:55 14 Лип 2020

"Голос" зробить все, щоб "мовний" законопроєкт Бужанського не потрапив до залу Ради, - депутат

Фракція "Голос" голосуватиме проти "мовного" законопроєкту члена фракції "Слуга народу" Максима Бужанського і робитиме все, щоб він не потрапив у порядок денний парламенту.

Про це Укрінформу сказала народний депутат від фракції "Голос", секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.

"Фракція ні на секунду не вагається, що буде голосувати "проти" закону про мови навчання №2362 авторства Бужанського. Мало того, ми будемо робити все можливе, щоб цей законопроєкт не потрапив у порядок денний, адже він не на часі", – сказала Піпа.

Вона зауважила, що це питання не на часі, оскільки воно розсварює суспільство.

"Близько 70% українців давно визначилися, що в нас єдина державна мова – українська. Відповідно, навчання в школах повинно відбуватися за кошти платників податків лише державною мовою. Міністерство освіти і науки теж заперечує проти цього законопроєкту, який вважає недоцільним, адже воно суперечить закону "Про повну загальну середню освіту", і це додаткові витрати для бюджету України на друк підручників", – зазначила Піпа.

За її словами, ключовим є те, що зараз дуже багато проблем в українському суспільстві, економічна криза, і це точно не той законопроєкт, який треба ставити на розгляд.

"Це дуже маркерний законопроєкт, по якому видно, хто за українську державність, а хто представляє сусідню північну країну – Росію. Тому фракції "Голос" визначитися з цим законопроєктом дуже легко, але я впевнена, що всі проукраїнські сили в парламенті об'єднаються і зроблять усе можливе, щоб цей закон не був прийнятий", – сказала Піпа.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: