fbpx
Сьогодні
13:08 14 Лип 2020

Депутати ухвалили закон, який допоможе уникнути банкрутства Південмашу

Верховна Рада направила 2,3 млрд гривень до статутного капіталу "Південного машинобудівного заводу імені О.М.Макарова" для погашення боргів. Нардепи прийняли в цілому законопроект №3697 для його фінансового оздоровлення.

За нього проголосували 324 нардепи.

У пояснювальній записці наголошується, що системна криза на "Південмаші" триває вже понад десять років. Ще в 2009 році Кабінет міністрів прийняв Державну програму розвитку підприємства, яка передбачала виведення компанії з кризи. Однак внаслідок системного недофінансування жодна із завдань програми її не виконали.

"Особливої гостроти криза набула в першій половині 2014 року, коли відбулася обвальна руйнація зв'язків з традиційними постачальниками і замовниками з РФ. Це призвело до скорочення грошового потоку за основними договорами з 4,25 до 0,12 млрд грн та до зменшення обсягів виробництва більше ніж на 80%", – вказано у ній.

Близько 6 тисяч співробітників підприємства 10 місяців не отримують виплати по зарплаті. Проблема тривалої заборгованості викликана зривом ряду контрактів і закриттям програми "Морський старт" на початку цього року.

Підкреслимо, з 2,3 млрд гривень на заборгованість із зарплати виділять 200 млн грн, а на заборгованість перед бюджетом за іншими платежами підуть 2,1 млрд, які після отримання будуть виплачені в бюджет як сплата заборгованості.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: