fbpx
Сьогодні
16:04 13 Лип 2020

Рада хоче заслухати міністра оборони: причина

У Верховній Раді хочуть заслухати міністра оборони Андрія Тарана у зв'язку з накопиченням російської військової техніки недалеко від кордону з Україною.

Подробиці розповіла депутат з "Голосу" Леся Василенко в ефірі каналу "Україна 24".

"Однозначно питання будуть. По-перше, цікавить, наскільки українська армія готова до викликів, які стоять по всьому периметру українського кордону. Не тільки на сході та на кордоні з Кримом, а буде цікавити питання й західних кордонів.

Також буде цікавити питання укомплектованості збройних сил, бойової підготовки та те, наскільки швидко підрозділи можуть бути приведені в бойову готовність, і наскільки готовий оперативний резерв першої черги. Це чоловіки та жінки, які звільнилися з армії та входять до резерву першої черги", — розповіла вона.

Василенко розповіла про мету доповіді міністра оборони та про можливу реакцію парламенту.

"Питання стосуються того, наскільки ключове відомство здатне організувати процес обороноздатності. Також стоїть питання про кошти, які виділяються на оборонну сферу. Виходячи з відповідей, будемо думати про реакцію. Напевно, ключовим буде знайти точки співпраці, щоб обороноздатність країни підвищувалася", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: