fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:57 12 Лип 2020

Трамп вперше з'явився на публіці в захисній масці

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп з'явився перед камерами в захисній масці. Це вперше з початку епідемії коронавірусу в країні, коли політик був помічений у масці на публіці і перед пресою.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Президент США одягнув маску під час відвідин Національного військово-медичного центру імені Уолтера Ріда в передмісті Вашингтона, де проходять лікування, в тому числі, поранені військовослужбовці.

На політикові була темно-синя маска із золотою президентською печаткою в лівій нижній частині, повідомляє агентство Reuters.

"Щоб ви знали, я прийняв рішення одягнути маску через візит до лікарні. Під час цієї події я буду спілкуватися з багатьма військовими, людьми, які проводять операції. Мені здається, це відмінна ідея носити маску в таких випадках. Я ніколи не виступав проти носіння захисної маски. Просто всьому свій час і місце", – повідомив Трамп журналістам перед візитом.

Раніше президент США кілька місяців уникав публічної появи в масці (всупереч рекомендаціям експертів з охорони здоров'я його адміністрації). Політик відзначав, що не носить її, оскільки це не відповідає статусу голови Білого дому. Крім того, американський лідер наполягав на тому, що носіння маски створить враження, що він не контролює епідемію.

За даними CNN, згода Трампа одягнути маску публічно стала результатом наполегливого "прохання" його помічників, які закликали президента США показати приклад прихильникам.

Центри з контролю і профілактики захворювань США закликають громадян носити маски в громадських місцях, де важко дотримуватися соціального дистанціювання. Незважаючи на це, деякі американці стверджують, що дана вимога порушує їхні громадянські свободи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: