fbpx
Сьогодні
19:51 11 Лип 2020

У Києві запустили сервіс оренди повербанків: як це працює

Фото: nv.ua

В українській столиці запрацював проект POWER NOW, який надає можливість взяти в оренду зі станції обміну зарядний пристрій.

Про це пише НВ.

Сервіс працює за допомогою мобільного додатку, що вже доступний в Apple Store та Google Play, запевняють автори проекту.

Перші 30 хвилин підзарядки для кожного юзера будуть безкоштовними. Плата за користування послугою порівняно невелика: вартість першої години — 10 гривень, а максимальна сума за добу не більше 50 гривень.

Тарифікація за добу починається після 2,5 годин користування. А повернути повербанк краще на найближчу станцію протягом 24 годин, аби уникнути наступних добових нарахувань.

Засновниця проекту — Анна Осипенко, відома за мережою капсульних готелів MONOTEL. За розвиток проекту, його технічну та сервісну складову відповідає Денис Раковський.

«Вже сьогодні за даними Trustdata, користування послугою в Китаї – становить майже 305 мільйонів. Apple-юзери використовують powerbank sharing в середньому 2,1 рази на місяць, а користувачі Android — 1,7 рази. Скільки б не захоплювались апргейдами виробники смартфонів, справжнім хард-юзерам все одно щодня потрібна зарядка — ера технологічних акумуляторів ще не досягла прориву, проте світ вже досяг 5G», — зізнався Денис Раковський.

В планах Power Now протягом року охопити міста мільйонники та встановити в країні близько 5000 станцій-пунктів обміну. Найближчі – Львів та Одеса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: