fbpx
Сьогодні
10:08 11 Лип 2020

На Житомирщині заявили про збитки на понад 1 млрд грн від лісових пожеж

Фото Reuters

Керівник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк повідомив про те, що весняні пожежі в регіоні завдали збитків на понад 1 мільярд гривень.

"Сума збитків понад 1 млрд грн. Ми спочатку зосередили увагу на тому, аби забрати якісну деревину, вона реалізовується і ці кошти залучаються на необхідні лісогосподарські заходи. Ми акумулюємо гроші на те, аби восени та навесні продовжити роботу", – зазначив Сахнюк, передає Укрінформ.

Він додав, що пожежі, які спалахнули на Житомирщині весною, охопили 43,2 тис. га. При цьому на 32 га лісові культури вже відновили, а на 132 га провели реконструкцію.

За словами Сахнюка, для того, щоб повністю ліквідувати наслідки стихії, потрібно два роки. На площах, де відбулися пожежі, зараз працюють 156 лісозаготівельних бригад, однак їх не вистачає.

Пожежі в Житомирській області спалахнули у квітні. Рятувальники боролися зі стихією до травня. Зокрема, до гасіння пожеж залучили авіацію.

Окрім того, в Овруцькому районі на Житомирщині евакуювали жителів сіл, які втратили житло через лісові пожежі. Всіх жителів згорілих сіл переселили у сусідні села, зокрема в село Гладковичі. У свою чергу Кабінет міністрів виділив 56,5 млн грн на ліквідацію пожеж у регіоні, а також на житло для жителів Овруцького району.

На фоні лісових пожеж, які в той період розгорілися і в Київській області, Верховна Рада України прийняла законопроект, яким підвищені штрафи за підпал сухостою у 18 разів.

штрафи за спалення трави

Прийнятий проект закону істотно підвищує розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. Згідно із законом, штраф за забруднення повітря становить від 30 тис. 600 грн до 61 200 тис. грн або обмеженням волі на строк до трьох років.

Повідомлялося, що Держлісгагентство працює над новою системою протипожежних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: