fbpx
Сьогодні
09:02 10 Лип 2020

Зеленський "тимчасово" оселився на держдачі у Конча-Заспі, - "Схеми"

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський користується державною дачею на території резиденції «Конча-Заспа» Державного управління справами біля Києва, хоча до свого президентства засуджував політиків, які користуються державними пільгами та привілеями коштом бюджету та стверджував, що державні резиденції треба «віддати дітям».

Про це повідомили «Схеми».

Зазначається, що ремонт «будинку №29» розпочався наприкінці 2019 року. Майже 200 тисяч гривень із державного бюджету було витрачено на послуги з «аварійно-відновлювальних робіт з поточного ремонту будинку», ще 110 тисяч гривень пішло на «ремонт системи пожежної сигналізації» – про це свідчать дані з сайту публічних закупівель «Prozorro».

Повідомляється, що Володимир Зеленський почав користуватися державною дачею у липні.

Сергій Борзов, який донедавна був керівником ДУС, повідомив, що у державній дачі №29 «мешкав президент Віктор Ющенко у свою каденцію. І ще він жив при президентові Януковичу. Вони у 2014-му році виїхали, і більше там ніхто не мешкав».

Водночас, у пресслужбі Офісу президента зазначили, що президент користуватиметься державною дачею тимчасово.

«Глава держави у липні 2020 року продав будинок у с. Іванковичі в Київській області. Крім того, Володимир Зеленський здійснив продаж земельної ділянки, на якій розташований проданий будинок. Президент України з сім'єю тимчасово проживатиме у державній резиденції «Конча-Заспа», — зазначили в ОП.

«Схеми» нагадали слова тоді ще кандидата у президенти Зеленського у відповідь на запитання чи буде він користуватись державними резиденціями в разі перемоги на виборах.

«Нехай у цих резиденціях живуть дітки якісь. Ну якісь табори відпочинку, якісь люди, яким це дійсно потрібно. Ці резиденції — я не бачу в них взагалі ніякого сенсу. Коли ми їздимо по Європі, ми бачимо старі резиденції королів, що це сьогодні? Це все – для екскурсій», — сказав він тоді.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: