fbpx
Сьогодні
16:19 10 Лип 2020

ЄБРР надасть Украероруху кредит 25 млн євро у зв'язку з коронакризою

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Украероруху кредит у розмірі 25 млн євро.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Щойно між ними був підписаний відповідний Меморандум. Це дуже своєчасна та необхідна підтримка ліквідності підприємства та забезпечення його безперебійної роботи.

Світова криза через вплив пандемії – серйозний виклик для України, оскільки підтримки потребує уся сфера транспорту, і авіація – насамперед. Від її функціонування залежить розвиток багатьох галузей економіки", – сказав міністр.

Угоду про це підписали сьогодні заступник голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький та керівник Украероруху Андрій Ярмак у присутності міністра інфраструктури.

Кредит розрахований на три роки.

"Цільовим призначенням кредиту буде поповнення обігових коштів на виплату фонду оплати праці, сплату обов'язкових платежів до бюджету і цільових фондів та фінансування критично важливих для провайдера аеронавігаційних послуг операційних витрат, – повідомив керівник Украероруху Андрій Ярмак. – Це дозволить сформувати певний запас міцності для поступового виходу підприємства із кризи..".

Украерорух, який не фінансується з держбюджету, а лише за рахунок власних коштів, отриманих за надане авіакомпаніям аеронавігаційне обслуговування, в результаті безпрецедентної кризи галузі підприємство опинилося перед загрозою втрати можливості підтримувати операційну діяльність та виконувати соціальні гарантії перед працівниками, передає Мінінфраструктури.

На відміну від авіакомпаній, провайдер аеронавігаційного обслуговування не може зупиняти свою діяльність, адже є частиною критичної інфраструктури для держави.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: