fbpx
Сьогодні
11:49 10 Лип 2020

У Донецькій області відкрили 12-й Центр безпеки для громадян

Фото: ДСНС

У Соледарі Донецької області 9 липня відкрили 12-й Центр безпеки громадян, головною метою якого є надання повного спектру безпекових послуг громадянам.

Про це повідомила пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Перший Центр безпеки громадян, який був відкритий на території області, мав площу 180 квадратних метрів. Сьогодні ми відкрили новий сучасний підрозділ, площею вже 360 квадратних метрів", – сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Він зазначив, що таке підвищення рівня захисту території громад Донецької області є результатом спільної роботи з обласною державною адміністрацією у рамках підписаного в 2015 році меморандуму.

У свою чергу голова ДСНС повідомив, що відтепер 20 тис. жителів громади в умовах наближеності до лінії розмежування отримають гарантію повної безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

"У цій будівлі під одним дахом нестимуть службу не лише рятувальники, а й уперше – піротехнічний розрахунок ДСНС, який зможе оперативно реагувати у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Такі впровадження особливо важливі у населених пунктах, що розташовані поблизу лінії розмежування", – сказав Чечоткін.

Він також додав, що останні події в Луганській області, де лісова пожежа знищила в Смоляниновому 23 житлові будинки і призвела до загибелі п'яти осіб, спонукають до перегляду ставлення до безпеки загалом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: