fbpx
Сьогодні
18:55 10 Лип 2020

Незаконна вирубка лісу: на Прикарпатті провели масові обшуки

В Івано-Франківській області поліцейські провели масові обшуки на території декількох лісових господарств по справі про незаконну вирубку лісу

Про це повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області 10 липня.

«У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадові особи декількох лісових господарств зловживали своїм службовим становищем і перебували у злочинній змові з суб'єктами господарської діяльності, які надають послуги з лісозаготівлі шляхом внесення недостовірних відомостей в офіційні документи і подальшого їх використання, які здійснюють незаконну вирубку лісу», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили ряд осіб, імовірно причетних до скоєння вказаного кримінального злочину. Триває досудове розслідування.

Незаконна вирубка лісу: на Прикарпатті провели масові обшуки

Незаконна вирубка лісу: на Прикарпатті провели масові обшуки

Зазначається, що 9 липня в Івано-Франківській області провели 14 обшуків за місцем здійснення господарської діяльності та проживання причетних до злочину осіб.

Всі обшуки проведені за рішенням суду та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури у виробництвах з ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

Під час обшуків в одному з гірських районів Прикарпаття поліцейські виявили та вилучили значну кількість деревини різних порід без документів про походження і без чіпів електронного обліку.

Також провели обшуки на пилорамах на предмет законності їх роботи. Під час рейду правоохоронці виявили значну кількість деревини різних порід без документів.

Раніше прокуратура Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження за численними фактами незаконної порубки лісу, що, як вважають у відомстві, призвело до значних паводків у західних областях (ст. 441 КК України).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: