fbpx
Сьогодні
15:44 10 Лип 2020

Глава російського МЗС заявив, що Україна в ТКГ відмовилася від домовленостей зустрічі в Берліні

Сергій Лавров

У Росії назвали останню зустріч радників лідерів країн нормандського формату в Берліні вельми продуктивною. Проте, російська сторона зявила, що Україна нібито відмовилася від досягнутих нею домовленостей на засіданні ТКГ.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає видання "РІА Новини".

За його словами, на нормандській зустрічі радників домовилися про чергову фазу обміну полоненими.

Крім того, він підкреслив, досягли домовленості в контактній групі про питання безпеки, включаючи узгодження текстів наказів, які повинні бути прийняті з української сторони та "ДНР/ЛНР". Також була ще одна домовленість.

"Це подання Україною свого бачення документа, який буде містити поправки в Конституцію для цілей відображення особливого статусу районів Донбасу в повній відповідності з мінськими домовленостями", – заявив Лавров.

Раніше повідомлялося, що за підсумками обговорення закону про особливий статус Донбасу з російською стороною у ході засідання ТКГ не вдалося досягти консенсусу навіть по преамбулі. Бо Росія вимагає прибрати з преамбули згадку про реінтеграцію переселенців.

В Москві допускають повернення Донбасу в Україну на умовах децентралізації.

На переговорах в Берліні Росія не згадувала і не ставила ультиматумів щодо "особливого статусу" Донбасу, раніше сказав віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: