fbpx
Сьогодні
12:03 09 Лип 2020

В 2021 році частиною проекту "Велике будівництво" стане відновлення 100 культурних об'єктів, - міністр

Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявляє, що в 2021 році частиною національного проекту "Велике будівництво" стане відновлення 100 культурних об'єктів.

Про це міністр написав у Facebook.

"Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину, яка часом в критичному стані – занедбаному і напівзруйнованому. І ці об'єкти є кодом нашої нації. Збереження їх справжності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом – наш борг перед майбутніми поколіннями".

За його словами, відновлення пам'ятників також забезпечить сталий розвиток територій громад та прокладе нові туристичні маршрути.

Ткаченко зазначив, що до переліку увійдуть такі об'єкти як Острозький замок (Рівненська обл.), Національний художній музей (Київ), Національний історико-культурний заповідник "Качанівка" (Чернігівська обл.), Бережанський замок (Тернопільська обл.), Оборонні стіни в Жовкві (Львівська обл.), Харківський національний академічний театр опери та балету ім.Лисенка (Харків), Палац Потоцьких (Одеса), Палац Підгорецького замку (Львівська обл.), Національний заповідник "Хортиця" (Запорізька обл.) і Миколаївська астрономічна обсерваторія (Миколаївська обл.).

🏢 Велике будівництво в культурі 🇺🇦 Наступного року частиною національного проекту «Велике будівництво» стане…

Posted by Олександр Ткаченко on Wednesday, July 8, 2020

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: