fbpx
Сьогодні
18:04 09 Лип 2020

У Зеленського заявили, що пенсіонерам хочуть спростити перетин КПВВ на Донбасі

В Україні можуть зробити спрощену процедуру перетину лінії розмежування на Донбасі для найбільш уразливих категорій населення.

Про це повідомили в Офісі Президента.

Відповідних домовленостей сьогодні, 9 липня, досягнули під час відеоконференції заступник голови ОП Ігор Жовква і керівник місії Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Флоранс Жіллетт.

"Було домовлено опрацювати низку рекомендацій з боку МКЧХ щодо спрощення режиму проходження КПВВ на лінії розмежування для найбільш уразливих категорій населення, передусім пенсіонерів", – йдеться в повідомленні.

Також погоджено спрямувати додаткові зусилля для забезпечення доступу МКЧХ та інших гуманітарних організацій до українців, яких незаконно утримують на бойовики на окупованому Донбасі, в Криму, а також в РФ.

Раніше повідомлялося, що за підсумками обговорення закону про особливий статус Донбасу з російською стороною у ході засідання ТКГ не вдалося досягти консенсусу навіть по преамбулі. Бо Росія вимагає прибрати з преамбули згадку про реінтеграцію переселенців.

В Москві допускають повернення Донбасу в Україну на умовах децентралізації.

На переговорах в Берліні Росія не згадувала і не ставила ультиматумів щодо "особливого статусу" Донбасу, раніше сказав віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: