fbpx
Сьогодні
22:59 09 Лип 2020

"Кожен третій – нереалістичний": Мінфін оцінив законопроєкти Ради за час карантину

Фото Getty Images

Близько 33% законопроєктів від Верховної Ради України, поданих за час карантину, визнані Міністерством фінансів як нереалістичні.

Найбільше таких законопроєктів зареєстрували "слуги народу", повідомив Комітет виборців, посилаючись на дані Мінфіну.

Із 11 березня до 1 липня відомство проаналізувало 607 документів, 203 із них не підтримало.

Нардепи від "Слуги народу" подали в парламент 108 таких проєктів, "Опозиційна платформа – За життя" – 61, "Батьківщина" – 42, "Європейська солідарність" – 22, "Голос" – 21.

Зазначається, що депутати різних фракцій могли бути серед авторів одного й того ж законопроєкту.

Міністерство фінансів розглядало вплив пропозицій на показники бюджету, можливості фінансового забезпечення в бюджетному періоді та відповідність законам, що регулюють бюджетні відносини.

Як зазначив голова КВУ Олексій Кошель, однією з головним тем законопроєктів, зареєстрованих під час карантину, стало питання боротьби з коронавірусом. Депутати часто реєстрували проєкти, які повинні надавати фінансові пільги для бізнесу, забезпечувати фінансову підтримку населення і зростання економіки.

"Однак їх автори не пояснювали, звідки взяти кошти на реалізацію таких пропозицій і як компенсувати різницю в десятки і сотні мільйонів гривень, які могли не надійти до Держбюджету", – пояснив Кошель.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада України відправила Смолія у відставку після того, як він подав заяву про звільнення за власним бажанням через політичний тиск.

Перед цим Яків Смолій в Раді перерахував випадки політичного тиску на Нацбанк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: