fbpx
Сьогодні
11:17 08 Лип 2020

Зеленський прилетів на Луганщину, там внаслідок пожежі загинули 5 осіб

Вранці 8 липня президент Володимир Зеленський прилетів у Луганську область, де горять ліси.

Про це повідомив Офіс президента України.

Доповідь Володимиру Зеленському щодо ситуації з лісовими пожежами в Луганській області та порядку їхньої ліквідації.

Доповідь Володимиру Зеленському щодо ситуації з лісовими пожежами в Луганській області та порядку їхньої ліквідації.

Posted by Офіс Президента України on Wednesday, July 8, 2020

"З приводу компенсації – зараз іде засідання уряду паралельно. Треба зрозуміти, скільки потрібно (коштів на компенсації – ред.). Те, що я зараз почув пропозицію, що треба швидко 50 мільйонів – вони є в Кабміні – перерахувати, щоб допомогти людям. Найголовніше, умови, в яких вони живуть.

Пропозиції, які надали мені колеги, – 300 тисяч гривень, щоб людина могла тут купити такий самий дім (як втратила – ред.). І зараз треба порахувати, скільки треба коштів людям, які все втратили – господарство, документи, гроші. Треба швидко порахувати і надати людям ці компенсації".

Зеленський заслухав доповідь про ситуацію з пожежами від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна.

Президент також поспілкувався з постраждалими мешканцями.

Він доручив опрацювати питання компенсації постраждалим жителям, а також родичам загиблих.

За словами Зеленського, також вирішується питання надання тимчасового житла людям. Зокрема розглядають можливість поселення у пансіонатах. Також, президент розповів, що Харківська область запропонувала поселити постраждалих.

Президент сказав: "Хочу висловити співчуття всім сім'ям, які втратили через цю пожежу своїх рідних, близьких людей. На зараз є інформація, що це п'ятеро людей. Але поки що це не повна інформація. Я думаю, що ми до кінця дня будемо мати вже стовідсоткову інформацію. Будемо вірити і надіятися, що більше жертві не буде.

Знищено 24 будівлі і 59 мать важкі пошкодження".

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай: "У лікарнях 22 людини, але тих, які потребують допомоги, всього 2 людини – їх із реанімації перевели у терапію. П'ятий загиблий – це буквально дві години тому знайшли людину.

Ми ще не можемо сказати, що на 100% все обстежили. Ще вчора вночі це було дуже небезпечно. Сьогодні йде обстеження від будинку до будинку. І ми говоримо не тільки про цей населений пункт, ще додаткові населені пункти".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: